Hvordan virker Infravarme IR varme?

Infravarme IR Varme – IR varmepanel til bolig og erhverv

Infravarme IR Varme.

Infravarme IR Varme producerer en blid varme, der absorberes af de emner der rammes af strålerne. Emnerne – vægge, gulv og loft optager og lagrer varmen og afgiver varmen til luften. Vi mennesker absorbere også varmen og oplever en behagelig og blid varme. Vi føler varmen i luften, den direkte stråling fra varmepanelet og sidst men ikke mindst de varmestråler der afgives fra emnerne. En dejlig omsluttende varme uden luftcirkulation, uden støj fra varekilde.

Infravarme IR varme.

opleves på en helt speciel måde. Varmen er intens og omsluttende, man har det godt og oplever at varmen trænger ind under huden.

For at forstå det skal man tænke på hvordan vi oplever temperaturen. På en overskyet vinterdag føler vi os veltilpas indendørs ved 21 grader – når vi har en langærmet trøje på. På en sommerdag vil vi ved samme temperatur føle os veltilpas i en T-shirt. Forklaringen er at selv om temperaturen er den samme, så får vi om sommeren indirekte FIR stråler fra de emner solen har opvarmet – vægge gulv og loft afgiver varme stråler til os.

Infravarme IR varme.

De enkelte produkter er baseret på en patenteret varmeteknik. Alle produkter er godkendte til det Europæiske marked.

Varmeteknikken og den robuste konstruktion giver en maksimal energieffektivitet. Infravarmepanelet udnytter al den energi der tilføres panelet, der er ikke energitab i materialet.

Infravarme IR varme.

benytter FIR – teknologien, lange infrarøde bølger, til at efterligne solens stråler – dog uden de farlige UV-stråler (ultraviolette stråler).

I konventionel konvektion opvarmning, cirkulerer luften og der skabes kolde områder, ved gulv og i hjørner. Luften der cirkulerer, medbringer støv som især for allergikere kan være et problem. I Konventionel opvarmning sker opvarmningen ved at fjernvarme, olie- eller gasfyr opvarmer vand og cirkulerer dette i radiatorer som opvarmer luften og den cirkulerende luft opvarmer lokalet. Luften afkøles efterhånden og kommer retur koldere langs med gulvet for igen at blive opvarmet af radiatoren. Koldt gulv er ikke behageligt.

Svamp og skimmel.

Når de infrarøde varmestråler absorberes af vægge, loft og gulv vil disse og blive opvarmet, hvilket nedsætter risikoen for at der kommer svamp og skimmel i konstruktionen. Luften vil også opleves anderledes og mere behagelig – ingen ubehagelig fugtlugt. Når den Infrarøde varme er opsparet i vægge, loft og gulv mister og taber vi ikke varmen når døren åbnes eller der luftes ud. Varmen er i emnerne og luften vil hurtigt blive varmet op igen.

Tilbehør.

Infravarme IR varme kan udbygges med bevægelsescensor, vindueskontakt m.m. for at få den komplette styring. Styring via WiFi er også mulig.

Se mere under Produkter

Konvektion vs Infravarme IR Varme.

Varmen fordeles i hele lokalet via luftcirkulation. Det øverste luftlag er varmere end luften ved gulvet. Det føles ubehageligt med kolde fødder og varmt ved hovedet. Støv og bakterier cirkulerer i luften rundt i lokalet.

Infravarmepanelet opvarmer alle faste emner i lokalet (møbler, vægge, lofter, gulve, mennesker, mv.) Emnerne afgiver varme til rummet uden at luften bliver tør og uden at hvirvle støv rundt i lokalet. Infravarmepanelet giver en ensartet varme i hele rummet, samme temperatur ved loft og gulv.