Hvad er Infrarød Varme - spørgsmål og svar

Infrarøde varmestråler - til opvarmning af bolig og erhverv

Infrarød Varme – Infrarød Stråling

Når vi første gang hører om Infrarød varme tænker vi oftest på terrasse varmere, de som lyser rødt. Vi stiller os selv en masse gode og relevante spørgsmål for at blive afklaret på, om det er muligt at bruge Infravarme IR Varmepanel til opvarmning indendørs. Det er det, med den nye generation der ikke lyser og ikke brænder, men blot er dejlig varm at være i stue med. Infrarød varme er også kaldt Strålevarme og der er 3 typer.

infrarød spekterHvad er Infrarød Varme?

Infrarød stråling (IR) er elektromagnetisk stråling som har længere bølgelængde end synligt lys men kortere end mikrobølgestråling. Navnet infrarød betyder “under rød” (fra latin infra, “under”). Rød er den synlige lysfarve med den længste bølgelængde. (Kilde: WikipediA).

Der er 3 typer infrarøde stråler som er interessante ved opvarmning:

  • A – Kortbølgede stråler, det er dem vi ser i de lysende terrassevarmer med en høj driftstemperatur – op til 1200°.
  • B – Mellem stråler, som vi møder i industrivarmere eller i Terrassevarmer med usynligt lys. Driftstemperatur op til 350° i driftstemperatur.
  • C – Langbølgede stråler der anvendes til indendørs opvarmning, da de har en arbejdstemperatur fra 70° til 140°.

De produkter vi tilbyder til opvarmning udsender langbølgede stråler som opleves behageligt, og som har en evne til at opvarme effektivt uden at man oplever at der er koldt på skyggesiden. Et infrarød varmepanel udsender infrarøde stråler i hele rummet.

Infravarme infrarød varme – Langbølget Infrarød Varmestråling

Langbølget infrarød varmestråling – en del af det naturlige lys spektrum fra sollyset, uden de farlige UV stråler. Langbølget infrarød varmestråling er i samme familie som almindelig infrarød stråling fra lys spekter, men med større bølgelængde end synligt lys. Du kan ikke se de langbølgede varmestråler med det menneskelige øje, ligesom du ikke kan se de skadelige UV stråler.

Energien fra de Langbølgede infrarøde varmestråler er vigtig for alt levende på vores planet. Hvis vi ikke havde infrarød varmestråling, ville vores jord være en isklump uden liv i dag.

Infravarme Infrarød Varme benytter FIR (Far Infrared Technology) FIR stråler er en del af det naturlige lysspektrum fra sollyset, dog på nær de hudskadelige UV-stråler. FIR stråling er samme familie som alm. infrarød stråling fra lysspektret – dog med større bølgelænger. FIR kan ikke ses af det menneskelige øje – præcis som med de skadelige ultraviolette stråler. Energien fra FIR absolut fordelagtig for mennesker og alt levende på denne jord.

Sir Fredrick William Herschel, en tyskfødt britisk astrom, opdaget i 1800 at der i det hvide lys fra Solen, foruden de synlige farver, også var noget usynlig stråling, der opvarmede det, den rammer. Denne stråling blev senere kaldt Infrarød Stråling. Lidt mere end halvdelen af den energi, der er i solstrålerne, udsendes i form af Infrarød stråling. ( kilde Wikipedia)

SPØRGSMÅL OG SVAR

Konvektion beskriver den måde luften opvarmes på, ved hjælp af en varmekilde. En almindelig radiator og flere brændeovne varmer op ved konvektion. I varmekilden, i dette tilfælde, en radiator er der to eller flere sider hvorigennem luften cirkulerer og opvarmes. Den opvarmede luft stiger op imellem de 2 sider på varmekilden og stiger til loftet. Luften cirkulerer i rummet og afkøles og kommer retur til radiatoren langs med gulvet og retur til radiatoren. På den måde starter luft og varmecirkulationen, jo varmere radiator jo hurtigere gennemstrømning af luft. Varmekilder med konvektion har en lave virkningsgrad end Infrarød Varme. Luften cirkulerer og flytter støv rundt i boligen og værelset. Varmefordelingen i rummet er ikke optimal, ved gulvet er der koldere, så du vil opleve kolde fødder, da den varme luft stiger op.

 

Infrarød stråling er elektromagnetiske bølger der opvarmer de elementer og emner de rammer helt uafhængigt af den luft der er i lokalet. Elementer og emner er f.eks vægge, gulv, loft møbler og ikke mindst vores krop. De infrarøde stråler kan du sammenligne bedst med de stråler vi får fra Solen. De Infrarøde stråler fra Solen opfanges af elementer på jorden, selve jorden, huse, veje osv., som afgiver varme til luften. Infrarød stråling er til gavn for os mennesker og andre levende væsener. De Infrarøde stråler må ikke forveksles med de ødelæggende stråler som UV-, røntgen – eller radioaktive stråler..

Med hvert leveret Infravarme Infrarød Varmepanel følger en Montering og Brugsanvisning der i detaljer beskriver beskriver hvad man gør. Infravarmepanelet monteres let med de med leverede beslag og skruer.

Infravarme Infrarød Varmepanel har den Europæiske godkendelse til anvendelse i vådrum, og er beskyttet mod vandstænk, hvilket betyder at normalt vandstænk og den normale høje luftfugtighed i badeværelset er ikke et problem. Vigtigt: vær opmærksom på følgende generelle retningslinjer – minimumsafstand til vandhaner, bruser o.l skal være minimum 60 cm.

Infravarme Infrarød Varme har en virkningsgrad på 100%, al energi bruges til opvarmning i varmeelementet og den målte effekt og varme er 100%.

Infrarød varme genererer ca. 90% varmestråling og 10% konvektion.  Monteres det infrarøde varmepanel på væg er det ca 70/30. Almindelige centralvarme radiatorer med varmt vand leverer ca. 30% varmestråling og 70% konvektion.

Vi leverer et stort udvalg af forskellige størrelser og modeller, med forskellige overflader og farver. Vi har et bredt produktsortiment så det er muligt at finde lige det infrarøde varmepanel der matcher bedst til dit hjem og til dit behov. Det design, format og størrelse der passer bedst til dit behov finder du i vores produktbeskrivelse. Finder du ikke den ønskede størrelse, effekt eller farve så spørg gerne, vi finder sammen en løsning.

Der kan skaffes reservedele til Infravarme SMART.

Fabriksgarantien er 2 – 10  år – afhængig af produkt og producent

Betjening er ligetid – Montér stikket i kontakten, tænd og varmepanelet er i gang. Infravarme SMART leveres intellignet ISTC kontroller til styring af varmen. Infravarme STANDARD kan leveres med trådløs termostatstyring.

De infrarøde varmesystemer har CE /TüV og IPX godkendelse der sikrer at produktet overholder Europæiske normer.

Infravarmepanelerne udvikler meget lidt elektrosmog – mindre end en el-pære.

Den maksimale overfladetemperatur på Infravarmepanelet målt ved bunden varier afhængig af model. På Infravarme SMART kan man blot indstille hvilken overfladetemperatur som ønskes. Hvis infravarmepanelet er delvis overdækket vil temperaturen stige. Skulle det ske, slukker panelet da der er indbygget en sikring der slukker varmepanelet ved for høj temperatur Der er ingen fare for forbrænding ved berøring.

Temperaturen i varmepanelet vil stige. Der er installeret en temperatursikring der beskytter Infravarmepanelet imod overophedning.

Vær opmærksom! Overdæk ikke varmesystemet, selv om der er en sikring. Brug det aldrig til f.eks. at tørre håndklæder og andet som lægges på varmepanelet.

Teknologien i varmeelementet ligger gemt lige under overfladen. Den elektriske varmekilde producerer varme der videregives fra overfladen som en varmestråling, samt via den genererede luftcirkulation (konvektion) på bagsiden. For at garantere en så effektiv udnyttelse af energien som muligt og reducere energitab, er der en isolering bag på Infravarme Infrarød varmepanel

Nej, teknologien er meget isoleret og adskilt fra den synlige paneloverflade. Der er ingen fare for elektrisk stød.

Skulle panelet lide overlast og så der kommer brud på overfladen, bør du slukke Infravarme Infrarød Varmepanel og kontakte os.

FIK DU IKKE BESVARET DIT SPØRGSMÅL?

SEND OS GERNE EN MAIL ELLER RING PÅ

+45 70 70 79 22

[email protected]